Werkwijze

Bij hondentrimsalon Dommel kunt u met elke soort hond terecht; rassen, kruisingen, kortharige honden, pups, het maakt niet uit. De behandeling van de hond hangt natuurlijk af van de vacht die de hond heeft. De vacht van de hond bepaalt of deze wordt geknipt, geschoren, geplukt, wordt uitgedund of moet worden ontwolt. De hond wordt indien nodig ontklit, u kunt hem het ontklitten besparen door uw hond thuis goed te borstelen en te kammen. Daarnaast wordt de hond, uiteraard met toestemming van de eigenaar, gewassen en geföhnd. Doordat ik zo dicht op de huid van uw hond werk kan ik gelijk de conditie van de huid en natuurlijk de vacht bekijken. Ook het knippen van de nagels, het nakijken van de oren, alsmede de controle op vlooien en het verwijderen van teken hoort bij de behandeling. En wanneer alles dan gedaan is en de hond ziet er weer piekfijn uit, dan is hij/zij er weer klaar voor om naar huis te gaan.

We hebben bij trimsalon Dommel een speciale regeling omtrent vlooien, u kunt daar meer over lezen onder 'Vlooien' in het hoofdmenu.

Voor meer informatie kunt u mij natuurlijk altijd bellen.

                                 

Het meeste werk gebeurt natuurlijk op de trimtafel. Deze is in hoogte verstelbaar, waardoor ik op de juiste hoogte kan werken. Doordat de tafel tot bijna aan de grond kan zakken kunnen grote honden zelf op de tafel stappen, wat de meeste erg prettig vinden omdat ze niet hoeven worden opgetild. De honden wennen meestal vrij snel aan de tafel door ze op hun gemak te stellen en alvast rustig te beginnen met borstelen of kammen.

 

                                 

Ook een grote rol speelt het bad, deze is zelf gemaakt en beschikt over een hoog gedeelte voor de klein hondjes en een laag gedeelte met instap voor de grote honden, zodat zij zelf het bad in kunnen lopen. Na het wassen wordt de hond geföhnd, tijdens het föhnen wordt de hond geborsteld zodat de vacht goed droog wordt.